Sarbatorim primul deadline incalcat

Nu ştiu de voi dar eu când aud de termene (limită, de finalizare, deadlines), primul lucru la care mă gândesc sunt chestiile făcute “tradiţional românesc” repede şi în dorul lenii ca să iasă la timp şi dacă e “reparăm” noi dupaia.

Deadline-urile sunt orientative, sunt pe ghicite. Sunt foarte multe chestii pe care nu le poţi prevede, dacă puteam, eram demult câstigator la LOTO.

Ştiu, nimic nu iese perfect din prima. Nici nu trebuie, îl îmbunătăţeşti pe parcurs. Dar trebuie să iasă bine şi functional.

Dacă iese stricat, ai muncit repede şi prost, ai tăiat colţuri.

Citeam aseară ReWork a baieţilor de la 37Signals.

Ei merg pe idea că dacă eşti în întârziere e bine să tai din chestiile non esentiale. Până aici corect, dar ce faci când deja lucrezi doar cu chestile de bază?

Dacă vrei să faci o bicicletă, ce faci? Tai din ea până iese skateboard? La urma urmei cu ambele te poţi deplasa din punctul A în B pe roţi.

Pe 25 Iunie trebuia să fim în versiune beta.

Uite că nu suntem. Versiune Beta, cel puţin pentru mine nu înseamnă să ai multe chestii care să dea erori, inseamna ceva minim, numai bun de folosit.

Dacă îi arăţi omului zeci de butoane care nu fac nimic, va fi mult mai dezamăgit decât dacă îi dai ceva fară acele butoane dar care funcţionează.

De la schiţa la prototip e cale mare şi nu prea.

Am făcut 5 versiuni de schiţe până am reuşit să cădem deacord la ceva simplist/aerisit.

Întotdeauna am avut o mica oroare faţă de programele încărcate. Programele alea care încercau să îţi pună în fată toate chestiile complexe pe care în 99% din cazuri nu le foloseai.

Eu unul am fost cam printre singurii care am felicitat interfaţa grafică a lui Office 2007. Pentru prima dată era ceva ce puteam şi eu să folosesc fără să fie nevoie să bâjbâi prin meniuri în căutarea de funcţii.

Fă mai bine decât concurenţa!

La noi aici la Constanţa, toată lumea care vrea repede să facă un ban dar n-are nici o idee, îşi face un chioşc de shaworma 🙂

Reţeta e simplă, vezi ce pune cel de langă şi pui mai mult.

Are 150g de carne? Pune 250g.

Are ceapă si castraveţi muraţi? Pune ceapă albă, ceapă rosie, castraveţi proaspeţi dar şi muraţi.

Iese un kitsch.

90% din oamenii care comandă shaworma, folosesc cuvantul fără.

Fără castraveti, fără ceapa, fără ketchup, etc.

Cam lafel am făcut şi noi cu primele schiţe. Am încercat să ”îmbunătăţim” concurenţa, până ne-am dat seama că pe lăngă faptul că vom termina joi la vară, nici măcar nu inţelegeam cum funcţionează.

Şi atunci am început să tăiem în carne vie.

Ce facem noi e ceva cât se poate de simplu. O factură. De ce am nevoie de zeci de mii de meniuri si opţiuni ?

Completezi o factură deci o factură trebuie să vezi. Oricine ştie cum arată una, de ce ar trebui să vadă altceva?

De ce să fii nesigur pe tine? Dacă nu încape? Dacă nu iese bine la imprimantă?

De ce să te tot plimbi dintr-un meniu în altul? Introdu clienul. Introdu produsul. Setează reducerea. Setează X. Setează Y.

Cum e pe ecran, aşa iese şi din imprimantă!

Cu umpic de inspiraţie şi multă, multă atenţie ne îndreptăm spre momentul în care putem să va lăsăm si pe voi să vă jucaţi 🙂

Urmează. Ţine-ţi aproape 😛

Un proiect FutureLife.ro

icon-pidjin.png